Oslavili jsme 120. narozeniny!

27.09.2022 21:40
Nedělní odpoledne 25.9. řada našich členů oslavovala. Ke krásným 120. narozeninám jsme Sokolu Pozořice nadělili pořádnou oslavu. A jak jsme slavili?
Nejprve jsme se čtením z kroniky dozvěděli, jak to všechno s naším Sokolem roku 1902 začalo a také jsme vyslechli zkrácenou historii uplynulých 120 let. Pak přišla na řadu různá vystoupení (dětí z MŠ Ponětovice, dětí z oddílu taneční gymnastiky, žen se sokolskou hromadnou skladbou a zástupců oddílu Pozořické tančírny). Mezi jednotlivými tanečními čísly jsme promítli reportáže bratra Šlapala – jednu starší pro vzpomínku na výročí založení Gepardí smečky a druhou novou s nácvikem a vystoupením žen na Sokolském Brně. Také jsme jednotlivým oddílům vyrobili památeční stuhy, které cvičitelé oddílů slavnostně zavěsili pod historický prapor.
Kulturním vyvrcholením večera bylo uvedení krátkých scének divadelního souboru Cimrman Revival Sivice ze hry České nebe. A kdo si na toto humorné divadlo počkal, mohl spatřit zakladatele Sokola bratra Tyrše a dokonce si s ním i zacvičit!
Po kulturním programu mohli hosté zavzpomínat u nástěnek s fotkami a artefakty z historie i současnosti, občerstvit se a příjemně si posedět s přáteli u vína či piva.
Jsme rádi, že jsme mohli přivítat vedení městyse Pozořice, zástupkyni ze župy, ale i z jiných okolních spolků. Naštěstí už neplatí, že za návštěvu akcí jiných spolků čeká „hříšníka“ vyloučení ze Sokola. Tuto skutečnost jsme se také dočetli v naší kronice.
Program byl pestrý a bohatý, tak se nikdo doufám nenudil. 
Tak uvidíme, co uspořádáme zase za 10 let.
Lucie Hajkrová za Sokol Pozořice  

Nedělní odpoledne 25.9. řada našich členů oslavovala. Ke krásným 120. narozeninám jsme Sokolu Pozořice nadělili pořádnou oslavu. A jak jsme slavili?

Nejprve jsme se čtením z kroniky dozvěděli, jak to všechno s naším Sokolem roku 1902 začalo a také jsme vyslechli zkrácenou historii uplynulých 120 let. Pak přišla na řadu různá vystoupení (dětí z MŠ Ponětovice, dětí z oddílu taneční gymnastiky, žen se sokolskou hromadnou skladbou a zástupců oddílu Pozořické tančírny). Mezi jednotlivými tanečními čísly jsme promítli reportáže bratra Šlapala – jednu starší pro vzpomínku na výročí založení Gepardí smečky a druhou novou s nácvikem a vystoupením žen na Sokolském Brně. Také jsme jednotlivým oddílům vyrobili památeční stuhy, které cvičitelé oddílů slavnostně zavěsili pod historický prapor.

Kulturním vyvrcholením večera bylo uvedení krátkých scének divadelního souboru Cimrman Revival Sivice ze hry České nebe. A kdo si na toto humorné divadlo počkal, mohl spatřit zakladatele Sokola bratra Tyrše a dokonce si s ním i zacvičit!

Po kulturním programu mohli hosté zavzpomínat u nástěnek s fotkami a artefakty z historie i současnosti, občerstvit se a příjemně si posedět s přáteli u vína či piva.

Jsme rádi, že jsme mohli přivítat vedení městyse Pozořice, zástupkyni ze župy, ale i z jiných okolních spolků. Naštěstí už neplatí, že za návštěvu akcí jiných spolků čeká „hříšníka“ vyloučení ze Sokola. Tuto skutečnost jsme se také dočetli v naší kronice.

Program byl pestrý a bohatý, tak se nikdo doufám nenudil.

Tak uvidíme, co uspořádáme zase za 10 let.

Lucie Hajkrová za Sokol Pozořice