Světová gymnaestráda 2023 Pardubie

17.07.2023 10:29
Ženy Sokola Pozořice se ve dnech 16.6. – 18.6. zúčastnily v Pardubicích první celorepublikové secvičné skladby Rocková symfonie, se kterou budou zastupovat Českou republiku v Amsterdamu. Z župy dr. Jindry Vaníčka nacvičuje 16 cvičenek z Pozořic a 2 cvičenky ze Sokola Řečkovice.
 
Počasí přálo, a tak se mohlo 500 cvičenců sjednotit v některých cvicích, ujasnit si některé pasáže, a hlavně nacvičit závěrečný obrazec pod vedením autorů skladby. 
 
V průběhu víkendového cvičení se také všichni zúčastnily natáčení televizního spotu pro obchodní řetězec Penny, neboť tato společnost je v současnosti významným sponzorem Sokola. Jako poděkování za trpělivost a vstřícnost cvičenců s natáčením, bylo společností Penny uspořádáno občerstvení v podobě grilování a pikniku pro všechny zúčastněné.
 
Celovíkendové snažení bylo v neděli po obědě zakončeno generálkou, kterou natáčel dron, a která nám poprvé ukázala nádherné obrazce na celé ploše v plné parádě. Poprvé cvičenci oblékly reprezentační úbory s českými vlaječkami na rukávech.
 
Všichni odjížděli domů s dobrým pocitem ze zvládnutí nejen víkendové secvičné, ale celého nácviku skladby, kterému věnovali mnoho cvičebních hodin od podzimu 2022.
 
Blížíme se do finále, které nás čeká první týden v srpnu. Skladbu zacvičíme na olympijském stadioně v Amsterdamu několikrát. 
 
Na reprezentaci České republiky a městyse Pozořice se těší šestnáct žen Sokola Pozořice. A po prázdninách nekončíme. Rockovou symfonii zacvičíme i v Praze na XVII. všesokolském sletě 2024 a přihlásily jsme se na nácvik i další hromadné sletové skladby pro ženy s názvem Babí léto. Takže máme před sebou další metu, další motivaci a těšíme se na krásné cvičení při krásné hudbě a na setkávání na nácvicích i mimo ně.
 
                                                                                                                     Cvičitelka Kamila Matulová Vlachová