Běžecké závody SOPEL 2018

07.10.2018 15:11

  První říjnovou neděli pořádali pozořičtí sokolové další ze svých stále oblíbenějších běhů. Pozořický SOPEL tak napsal již svou pátou kapitolu. Pozvání tentokrát přijalo 60 běžců od těch nejmenších až

po veterány.

  V dětských kategoriích na ně čekalo 50m – 800 metrů. V hlavním závodě ženy bojovaly o stupně vítězů na trati 5,6 km, muži na 11,2 km. Běželo se na tradičním lesním okruhu v Rékoví, kde nechybí nic z toho, co dělá tento běh opravdu náročným a atraktivním.

  V ženách zvítězila Alena Hénková z AK Drnovice, na druhém a třetím místě pak rodinné duo Karolína a Simona Kvochovy z Orla Podolí.

   Mezi muži obhájil loňské prvenství v novém traťovém rekordu Petr Hének z AK Drnovice. Druhý doběhl Zdenko Zalubil z AŠK Skalica a třetí Lukáš Koudelka taktéž z AK Drnovice. Nejlepší z domácích běžců byli manželé Jana a Jiří Fialovi, noví obyvatelé Pozořic, oba na pátém místě.

Kategorii Severská chůze ovládla Kateřina Rozmahelová z Priglu Bystrc.

Gratulujeme vítězům a děkujeme všem běžcům, organizátorům, sponzorům, manželům Šlapalovým za zhotovení videa, prostě všem, kteří se podílejí na tomto sportovním a přátelském setkání v Pozořicích.     

                                                                                            za Sokol Pozořice Emil Klofanda

Více foto ke stažení do konce listopadu 2018 zde: https://uloz.to/!z5bhrxOdVsd9/sopel-2018-zip